sambafestival

Sambafestival 2017 De bands

Caramba! is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba! uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter!!

entusiasta bateria de samba (samba-groep) uit Nederland.

Opgericht in het jaar 2000.

entusiasta bestaat uit 3 afdelingen: Primeira uit Maastricht, Segunda uit Middelburg en Terceira uit Utrecht.

entusiasta speelt samba-muziek en is gespecialiseerd in de batucada-stijl.

BooomBassTic is een superflitsende drum sambaband die leuk is om naar te kijken en graag de show steelt. Lachen en ritmisch bewegen is aanstekelijk en maakt mensen enthousiast. Positieve berichten van toeschouwers gaan dikwijls over onze uitstraling, en het speel plezier dat we met elkaar hebben.

Bateria Unidos d’Alcmaria

De Braziliaanse percussiegroep uit Alkmaar

Sinds november 2004 staat de Bateria Unidos d’Alcmaria garant voor swingende en vrolijke optredens.
De groep bestaat uit enthousiaste mensen die met veel plezier muziek maken en dit ook zo uitstralen.

Het opzwepende ritme van de samba zorgt voor veel energie en zal ongetwijfeld de zon doen schijnen waar men ons ziet en hoort.

Batala is een internationale samba reggae Percussie Familie.
De muziek en de ritmes worden gecomponeerd in Salvador de Bahia in het noordoosten van Brazilië.
De naam Batala is een combinatie van de uitdrukking “bateu lá” wat betekent “het raken” in het Portugees en Obatalá (Oxalá), de Candomblé-godheid die de vader is van de 9 Orixas en van de gehele mensheid.

Batatuké (uit Groningen) speelt Braziliaanse samba, moderne samba, samba-reggae, samba funk en maracatu, en treedt overal in het land op. De band speelt opzwepende en feestelijke muziek. Een optreden van Batatuké is zeer geschikt voor bedrijfsopeningen, optochten en grote evenementen. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.

Gruno’s Postharmonie Steelband Groningen

Ons repertoire bestaat uit traditionele soca- en calypsomuziek afgewisseld met voornamelijk pop-, latin- en reggaenummers. In 2016 heeft Gruno’s Postharmonie Steelband o.a. een optreden verzorgt tijdens het Noorderzon festival in Groningen en Delfsail in Delfzijl. (te zien en te horen op het haventerrein bij de Visafslag)

Salsa Romos  Wij brengen Cuba naar je toe! Dit mooie land staat bekend om zijn temperament en passie. Dit komt ten volle tot uitdrukking in deze, van oudsher, Cubaanse dans. De muziek sluit hier naadloos bij aan met duidelijk herkenbare ritmes en voordat je het weet swing je mee en ben je verloren op onze intensieve, maar vooral gezellige lesavonden. Vol op genieten dus!!! (hoofdpodium Grote Bredeplaats)

Zeeslag uit Harlingen

Percussiegroep Zeeslag uit Harlingen speelt een thuiswedstrijd. De band bestaat ca. 10 jaar en staat o.l.v. Lieuwe de Vries. Zeeslag – ruim 20 trommelaars sterk –  speelt percussie in de breedste zin van het woord, waaronder samba.