Open Dag op havenkade en in hal Visveiling Urk

Open Dag op havenkade en in hal Visveiling Urk

 

 

De Open Dag op de havenkade van de Nieuwe Vissershaven en in de hal van Visveiling Urk locatie Harlingen zal ongetwijfeld weer vele mensen op de been brengen. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers daar terecht voor overheerlijke visgerechten, de nog uitgebreidere Vistafel, muziek, informatie en veel veel meer.

 

Bijvoorbeeld in de hal van Visveiling Urk is een bedrijvenbeurs en goede-doelenplein. In een van de koelcellen is een grote vistafel met diverse Wad- en Noordzeevissen die door de vissersvloot in Harlingen worden aangevoerd. Groter dan ooit en met meer bijzondere vissoorten dan in welke eerdere versie dan ook.

 

Aan de vistafel is dit jaar een prijsvraag verbonden. Raad het aantal kilo´s en maak kans op mooie prijzen.

 

Doorlopend zijn er in de vishal muzikale optredens van shantykoor De Compagnonvaarders en het Kapiteinskoor. Op de kade is er van alles te beleven en te doen voor onder meer de jeugd. De vele onderdelen worden muzikaal ondersteund door onder meer DJ Quickfinger  (Joop Dijkstra).

 

Ter hoogte van Steemar kan genoten worden van de klanken van de Stageband. Deze formatie verzorgt tussen 11.00 en 15.00 uur diverse optredens. Op de Open Dag vindt ook een aantal optredens in het kader van het Sambafestival plaats. Onder meer de Gruno´s Post Harmonie Band zal van zich laten horen, plus de Harlinger percussiegroep Zeeslag uit Harlingen.

Lekkere visgerechten

Maar het draait niet alleen om muziek en actie op de Open Dag. Zoals de vaste bezoekers weten – en zich ongetwijfeld op verheugen – kan er ook worden genoten van lekkere visgerechten tegen scherpe prijzen. Onder meer van vers gekookte mosselen, garnalen, gebakken schol, kibbeling, gerookte paling, zalm, enzovoort. Er zijn bovendien diverse terrassen.

 

Aan de kade liggen verschillende schepen afgemeerd die bezichtigd kunnen worden. Een aantal maakt ook rondvaarten. Bovendien vaart een groot deel van de afgemeerde vloot uit voor de Vlootschouw om 17.00 uur. Meevaren is mogelijk in overleg met de schippers.

Tijden van demo’s tijdens de opendag;

08.00 – 10.00 Aankomst en opbouw diensten

09.50 Brandweer – E one – in positie

10.00 – 10.15 Arrivel KWC helikopter

Doorlopend Meevaren met schepen van Luchtmobiele brigade en KNRM

Doorlopend Kennismaken Mobiele Commando Unit Veiligheidsregio Fryslân

Doorlopend  Kennismaking taken RWS, Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Douane, Marechaussee, Land- en Luchtmacht (Vliegbasis Leeuwarden)

10.30 Demo brandweer/ Douane – speurhonden – hulpverlening

11.00 Optreden Douane orkest

12.00 Arrivel RWS helikopter

13.00 Optreden Douane orkest

13.30 Demo brandweer/ Douane – speurhonden – hulpverlening

14.00 Take off RWS helikopter

Optreden Douane orkest

14.15 Fly by KWC vliegtuig

15.00 Arrival RWS helikopter

15.05 Optreden Douane orkest

15.30 Demo brandweer/ Douane – speurhonden – hulpverlening

15.50 Brandweer – E one – in positie

16.00 Take off RWS helikopter

16.05 – 20 KWC helikopter – KNRM SAR demo

16.25 – 30 Fly by KWC helicopter

16.30 Aan boord schepen vlootschouw

Let op! het is een leidraad voor de dag. Door omstandigheden kunnen (en zullen) er verschuivingen/ wijzigingen optreden.
17.00 Start vlootschouw (Meevaren is voor eigen risico! en in overleg met schipper)