Gevarieerd jazzprogramma tijdens eerste Jazzfestival Visserijdagen Harlingen

Gevarieerd jazzprogramma tijdens eerste Jazzfestival Visserijdagen Harlingen

 

Donderdag 29 augustus van 14.00 tot 19.00 uur

 

 

Gevarieerd jazzprogramma tijdens eerste Jazzfestival Visserijdagen Harlingen

 

 

De Stichting Visserijdagen Harlingen lanceert tijdens de 60e editie van de Visserijdagen in samenwerking met Centrum Traditionele Jazz Harlingen het eerste Jazzfestival. Op drie podia in de binnenstad presenteren vijf spetterende jazzbands een gevarieerd programma. Bezoekers kunnen van 14.00 tot 19.00 uur genieten van jazzstijlen van New Orleans tot Afro.

 

Een van de deelnemers is de Bokito Brass Band. ´Aanstekelijker kunt je het niet krijgen´, belooft de organisatie. ´Acht muzikanten die stekkerloos van podium naar podium verhuizen en daar een mooie mix neerzetten. Het repertoire loopt uiteen van van New Orleans en  Afrojazz tot  hiphop.  Het plezier spat er van af´!

14.00 uur  Kleine Voorstraat;   15.00 uur  Voorstraat;   18.00 uur  Grote Brede Plaats

 

DIXIE CRACKERJACKS

De Dixie Crackerjacks  is  in Noord- en Zuid-Europa  bekend als toonaangevende, ijzersterke New Orleans Street-band, die op alle drie podia een repertoire neerzet waarin ook uitstapjes naar andere jazzy muziek de ruimte krijgt.

15.00 uur  Grote Brede Plaats;   16.00 uur  Kleine Voorstraat;   18.00 uur  Voorstraat         

 

SWING DU NORD

Swing du Nord zal de bezoekers laten kennismaken met weer een compleet andere stijl, namelijk swingende gypsy jazz. Het kwartet is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en doet de swingende “zigeunerjazz” van Django Reinhardt en Stephan Grapelli herleven.

14.00 uur        16.00 uur        17.00 uur        Voorstraat

 

SECOND LIFE JAZZ BAND

Zes-mans formatie, revival van een al decennia in Nederland en Duitsland actieve jazzband.

Het repertoire verwijst naar de jazz, zoals die in de ’20 jaren in NEW ORLEANS tot ontwikkeling kwam.

 

15.00 uur        17.00 uur        18.00 uur        Kleine Voorstraat

 

THE ROARING TWENTIES EXPERIENCE

Het huisorkest van het Centrum  Traditionele Jazz Harlingen, The Roaring Twenties Experience, maakt het kwartet jazzband compleet.  Ruim 20 muzikanten  brengen een breed spectrum van de muziek uit de jaren van de jaren ’20 en ’30 voor het voetlicht, de sound waarop de Charleston werd gedanst.  Songs, vertolkt door twee vocalisten,  nemen je mee naar een tijd waarin  Amerika door de Drooglegging  werd geteisterd. Alle reden om dolle feestjes te organiseren. Al Capone en zijn snuiters zorgden voor de drank.

14.00 uur          16.00 uur            17.00 uur            Grote Bredeplaats.   

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.