Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

Visserijdagen Harlingen van 31 augustus tot en met 3 september

Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

“We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden. Na twee jaar geen Visserijdagen, mag en kan het dit jaar eindelijk weer. De bestuursleden van de organiserende stichting zijn op dit moment vrijwel wekelijks aan de slag om er weer een schitterend feest van te maken; van, voor en door de Harlingers. In augustus verschijnt er in de Harlinger Courant een speciale editie van de Visserijdagenkrant. Daarin zal het hele programma worden gepubliceerd. Nu lichten de bestuursleden alvast een tipje van de sluier op, waarbij de aandacht wordt gevestigd op twee opvallende programma-onderdelen.

Wallball

Een absoluut nieuw onderdeel in het programma is wallball. Wallball is een balspel dat lijkt op squashen. Het wordt één tegen één of twee tegen twee gespeeld. Met de blote hand of met handschoentjes wordt er gespeeld met een rubberen bal op een veld van ruim 10 meter bij 6 meter en een muurhoogte van bijna 5 meter. Het is een snel en attractief spel, dat op alle niveaus gespeeld kan worden.

In Nederland wordt het wallball sinds 2005 steeds vaker beoefend. Eerst vooral in de winter, als voorbereiding op het Friese spel in de zomer. Sinds 2017 is er ook een dorpencompetitie. Kaatsers zien het als een welkome aanvulling en ondersteuning van het Friese kaatsen. Anderen spelen graag een partijtje, omdat het een attractief, snel, gezellig en gezond spel is, dat geen instapbarrières kent. De regels zijn eenvoudig te leren en er is niet meer nodig dan een bal, tegenstander en een vlakke muur. Wallball in Harlingen is te zien op donderdag 1 september van 19.00 tot 21.00 uur bij de Koegelbult aan de Oosterparkweg. Het wordt georganiseerd door het Beweegteam.

Penalty schieten

Het damesvoetbal krijgt steeds meer aandacht. Zo ook bij het penaltyschieten op het grasveldje Bildtstraat. Dat vindt plaats op zaterdag 3 september van 12.00 tot 16.00 uur. De keepers van Dames 1 van Zeerobben en FC Harlingen verdedigen daar hun doel. Dit programma-onderdeel past goed bij de promotie van het damesvoetbal dat de laatste tijd meer en meer ‘zendtijd’ krijgt. Na afloop is er de prijsuitreiking. De winnaar van het penaltyschieten kan rekenen op een mooie bokaal.

Vrijwilligers

Dit zijn zo maar enkele onderdelen uit het programma van de Harlinger Visserijdagen. Bestuursleden zetten alles op alles om samen met een vertrouwde groep vrijwilligers het hele programma op tijd rond te hebben. “Niet alleen bestuursleden, maar ook vrijwilligers hebben we heel hard nodig”, zegt de voorzitter van de Visserijdagen Jules Dutrieux. “Wat het oplevert? Veel waardering en veel plezier omdat we het samen doen. De mouwen worden opgestroopt, het werk wordt gedaan en er wordt veel gelachen. Weet je, iedereen is wel ergens goed in. Het zit niet altijd in het grote of het sterke. Mensen die mee willen helpen, maakt niet uit wat, kunnen zich bij mij melden op mijn telefoonnummer 0616 590 143 of via info@visserijdagenharlingen.nl. Ze zijn van harte welkom.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.