Informatie

28 augustus t/m 31 augustus: Visserijdagen Harlingen

De Friese havenstad Harlingen staat van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 in het teken van de Visserijdagen. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

Het festival aan de Waddenzee, dat in 2010 tot Beste Regio-evenement van Nederland werd uitgeroepen, trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. De kracht van de Visserijdagen is de melange van oude en nieuwe onderdelen.

Wegens succes werd in 2017 het wielercriterium geprolongeerd, maar ook de roeiclinic en nieuw op het programma was het Sambafestival. Het zwaartepunt van de Visserijdagen ligt op de zaterdag. De Open (zater)Dag in en rond Visveiling Urk (locatie Harlingen)  zal als grote publiekstrekker (met grote Vistafel) weer een hoop mensen op de been brengen. Ook hebben de vlieg- en reddingsdemonstraties van de diverse Defensie-onderdelen en de Friese hulpdiensten een grote aantrekkingskracht, evenals de manifestatie rond Oude Visserij op de Rommelhaven, de Vlootschouw en het vuurwerk. Bovenstaande vormt slechts een kleine bloemlezing uit het complete programma.

Bestuur:

Nancy Harlaar (secretaris), Gerard Ploeg (penningmeester),  Jules Dutrieux (voorzitter), Leo van Hout,  Thom Tuinstra, Hans de Boer,  Andries Koornstra,  Dorus Breidenbach, Yvonne Busman, Annet Kasimier, Jochem Broekstra

TOEKOMSTIGE VISSERIJDAGEN

2019    (60)        28/8 t/m 31/8

2020    (61)        26/8 t/m 29/8

2021    (62)        25/8 t/m 28/8

2022    (63)        31/8 t/m 3/9