Orkest van de Nederlandse Douane

Orkest van de Nederlandse Douane

Donderdag 30 augustus om 19.30 uur

 

Orkest van Nederlandse Douane en Martin van der Starre in Entrepotgebouw

 

Na het zeer goed ontvangen concert van het Orkest van de Nederlandse Douane in 2017 komt het orkest opnieuw naar de Harlinger Visserijdagen. Op donderdag 30 augustus geeft het orkest vanaf 19.30 uur een optreden in het Entrepotgebouw, met als gast de Nederlandse zanger Martin van der Starre. De entree bedraagt 5 euro en de tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Harlingen.

 

´Het Orkest van de Nederlandse Douane onderscheidt zich van andere militaire orkesten doordat het een semi professioneel orkest is, dat bestaat uit een mix van afgestudeerde musici en goede amateurs die bij de Belastingdienst/Douane werken´, vertellen artistiek leider Bjӧrn Bus en procesmanager ondersteuning Ruud Bonte.

 

Licht programma

´We komen dit jaar naar Harlingen met een licht programma, bestaande uit volksmuziek uit Oost-Europa, Latijns Amerikaanse muziek en medleys van bekende popartiesten als de Beatles en Queen. Onze solist Martin van der Starre zal verschillende Nederlandstalige popnummers vertolken. Een programma met voor elk wat wils´, aldus Bus en Bonte.

 

Vorig jaar trad het Orkest van de Nederlandse Douane op met Iris Kroes, dit jaar met de zanger Martin van der Starre. ´We zoeken ieder seizoen naar een nieuwe zangartiest voor onze concerten. Daarbij proberen we steeds een ander genre en stemtype te vinden. Naast de werken die wij als orkest zelf spelen – en waarin wij vaak onze eigen solisten begeleiden – programmeren we ook altijd enkele zangnummers. Dit jaar dus met de veelzijdige zanger Martin van der Starre´.

Het orkest vindt het geweldig om na de enthousiaste reacties van 2017 ook dit jaar weer naar de Visserijdagen in Harlingen te komen. ´Het was fantastisch.  Een mooie ervaring voor iedereen binnen ons orkest. De ambiance was geweldig en er was een top contact met het publiek. We kijken dus enorm uit naar het komende concert en hopen met onze programmering het publiek net zo enthousiast te krijgen als vorig jaar. We hopen net als toen weer voor een volle zaal te mogen spelen´.

 

Meer Douane

Maar er is meer Douane tijdens de Visserijdagen. Op zaterdag speelt een groep muzikanten uit het orkest als combo op de Nieuwe Vissershaven bij de promotie van de Douane. Een slagwerkgroep bestaande uit 20 muzikanten speelt eveneens op de Nieuwe Vissershaven als onderdeel van het grote Sambafestival. Verder vertellen medewerkers van de Douane tijdens de Overheidsmanifestatie over hun werkzaamheden en laten ook zien wat ze doen. Onder andere een speurhond geeft samen met zijn baasje een demonstratie.

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.