Verrassend en dolkomische Fietsorkest op vrijdagmiddag Visserijdagen

Verrassend en dolkomische Fietsorkest op vrijdagmiddag Visserijdagen

Verrassend en dolkomische Fietsorkest op vrijdagmiddag Visserijdagen

 

´Het besluit om de ringrijderij dit jaar af te blazen wegens te weinig deelname, is geen gemakkelijke beslissing geweest. We weten dat veel mensen van dit spektakel genieten, maar de Friese paarden maken een belangrijk onderdeel van het Theaterspektakel De Stormruiter uit en daar moeten ze op vrijdag 31 augustus helaas voor ons aanwezig zijn. Nadat we dit bericht hebben ontvangen, zijn we meteen op zoek gegaan naar een nieuw programmaonderdeel en dat hebben we gevonden. Het Fietsorkest uit Eindhoven. Zes muzikanten op een vier meter lange tandem zullen de Voorstraat muzikaal onveilig maken en het publiek ongetwijfeld prima vermaken met hun acts´, aldus Jules Dutrieux, voorzitter van de Stichting Visserijdagen Harlingen.

Het Fietsorkest is een graag gezien acts op festivals en feesten in binnen en buitenland. Al fietsend spelen de muzikanten vrolijke en aanstekelijke muziek. Soms gaan ze plotsklaps in de rem om met veel bombarie af te stijgen. Het publiek wordt vervolgens getrakteerd op een onnavolgbare taptoe, hilarische balletact of absurde slapstick met halsbrekende acrobatische toeren. Om de toeschouwers naar afloop achter te laten in het besef dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt. Ook omdat het Fietsorkest niet schroomt de bezoekers op het verkeerde been te zetten.

Het Fietsorkest bestaat sinds 2002 en de bezetting is: trompet, tenorsax, altsax, accordeon, bastuba, grote trom, bekkens en …. fietsbel. Het repertoire omvat onder andere filmmuziek, klezmer, ragtime en jazz.

Het Fietsorkest trekt op vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur door de stad.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.