Werkgroep Rommelhaven zoekt nieuwe bestuursleden voor Visserijdagenactiviteiten

Werkgroep Rommelhaven zoekt nieuwe bestuursleden voor Visserijdagenactiviteiten

De Visserijdagen Harlingen kunnen niet zonder de activiteiten georganiseerd door de Werkgroep Rommelhaven. De werkgroep is sinds 1995 actief en nog steeds zijn er leden bij betrokken die er toen ook al bij waren. Na zo veel jaar hebben de zittende bestuursleden echter met pijn in hun hart hun werkzaamheden neergelegd. Daarmee komt bijvoorbeeld een publiekstrekker als de manifestatie Rommelhaven in gevaar, een programmaonderdeel dat op de zaterdag de oude visserij in allerlei facetten voor het voetlicht bracht. Ook het Grote Sluisconcert staat op de tocht.

Jules Dutrieux, voorzitter van de Stichting Visserijdagen Harlingen, noemt het enorm jammer dat het bestuur van de Werkgroep Rommelhaven opstapt. ‘Hun inzet gedurende de afgelopen jaren wordt enorm gewaardeerd en heeft bijgedragen aan het succes van de Visserijdagen. De bestuursleden hebben jarenlang de kar getrokken en vonden het tijd om het stokje aan andere mensen over te geven. Ondanks veel inspanningen op dat gebied, en zelfs nog langer doorgaan, is het niet gelukt nieuwe bestuursleden te vinden. Een groot probleem waarmee allerlei organisaties en clubs mee te maken hebben’.

‘Wij hopen dat er mensen opstaan die deze activiteiten willen oppakken. Om met name de oude visserij te kunnen blijven belichten. Een feest van herkenning voor de oudere generaties, maar ook een feest van kennismaking voor de jeugd. De werkgroep opereert onder auspiciën van de Stichting Visserijdagen, maar heeft een eigen budget tot haar beschikking. Mensen die de Werkgroep Rommelhaven en de Visserijdagen een warm hart toedragen en zitting in de werkgroep willen nemen,  kunnen contact opnemen via voorzitter@visserijdagenharlingen.nl. Ook voor meer informatie over dit prachtige deel van het Visserijdagenprogramma uiteraard’.

Het is nog niet bekend hoe de Visserijdagen 2021 kunnen doorgaan. ‘Aan ons zal het niet liggen. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen om weer een compleet programma neer te zetten, in nauw overleg met de gemeente Harlingen en de Stichting Evenementen Harlingen. We houden nauwlettend alle maatregelen rond corona in de gaten en passen daar waar nodig het programma op aan. In de hoop dat we eind augustus toch een mooi feest kunnen aanbieden’.

Voor alle fans van het Klompzeilen en het Wereldkampioenschap Wrikken heeft Jules Dutrieux een geruststellende opmerking. ‘Deze evenementen gaan –als corona het toelaat – wel door’.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.