dokfestival2019

‘t DOKfestival 2019 met grote namen

Rowwen Hèze en Van Dik Hout naar Visserijdagen Harlingen

 

‘t DOKfestival kent dit jaar een bijzonder sterke line-up met grote namen. Voor dit jaar zijn niet minder dan Rowwen Hèze en het jubilerende Van Dik Hout gecontracteerd. In het voorprogramma speelt traditiegetrouw een van de smaakmakers van Vispop van het jaar ervoor: Electric Hollers.

‘t DOKfestival vindt dit jaar niet op woensdag maar op donderdag plaats, te weten 29 augustus.

De organiserende Stichting Visserijdagen Harlingen is blij met de line-up. ´Dankzij de steun van diverse sponsors en de gemeente Harlingen kunnen wij tegen een aantrekkelijke entreeprijs een bijzonder muziekfestival aan de Waddenzee aanbieden. De kaarten kosten 20 euro en zowel online via www.visserijdagenharlingen.nl (plus 1,21 euro servicekosten) als bij VVV Harlingen op de Grote Bredeplaats 12 te koop. Nadere informatie hierover komt binnenkort op deze website, plus de datum dat de voorverkoop start bij de VVV verkoop online reeds begonnen. Wij  rekenen met deze sterke line-up plus voordelige prijs op een uitverkocht ´huis´, aldus Jules Dutrieux en Hans de Boer, respectievelijk voorzitter van de organiserende stichting en verantwoordelijke voor ‘t DOKfestival.

Electric Hollers

De Electric Hollers betreden als eerste het podium in de muziektent op de Dokkade/Willemshaven. Deze band wordt omschreven als een nieuwe bluesrock sensatie, oftewel drie artiesten die met passie spelen in het belang van de show en de muziek. Zware bastonen, donderende drums onvoorstelbare gitaarsolo´s. Inclusief gebroken snaren, vliegende drumstokken en ´wild energy´, zo wordt beloofd.

De inspiratie van de Electric Hollers komt van verschillende bands uit de jaren ´60 en ´70, zoals Led Zeppelin, Santana, Grand Funk Railroad and Ten Years After. Maar dan met een geheel eigen geluid.

Van Dik Hout

Van Dik Hout viert het 25-jarig bestaan onder andere tijdens ‘t DOKfestival in Harlingen. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan is een nieuwe single uitgebracht en een clubtour georganiseerd. De nieuwe single ‘Eén nacht eeuwigheid’ is het eerste nieuwe geluid van de band sinds vijf jaar. Het is de voorbode van meer materiaal wat dit jaar verwacht wordt. Bijzonder is ook dat de band tijdens de clubtour in mei integraal het debuutalbum ‘Van Dik Hout’ zal spelen uit 1994 met hits als ‘Stil In Mij’ en ‘Alles Of Niets’. 

Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende bands van de Nederpop. De band brak in 1994 door met ‘Stil In Mij’ en scoorde later ook hits als ‘Alles Of Niets’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’. Als gelegenheidsformatie De Poema’s met Acda & de Munnik werden grote hits gescoord als ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’. Van Dik Hout stond op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA en deed talloze club en theatertours door Nederland. En dus ook te zien en horen in Harlingen.

Rowwen Hèze

De hoofdact van de avond is de Limburgse dialectband Rowwen Hèzze uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015). Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Verder wisselt de band optredens in de feesttenten af met theatervoorstellingen en het spelen in clubs.