Sambafestival2018

Meer dan geslaagd Sambafestival Visserijdagen

 

Vrolijke Sambaklanken onder een stralende zon. Bands die veel enthousiasme uitstraalden en dat wisten over te brengen op het massaal toegestroomde publiek. Een spetterende grand finale op de Grote Bredeplaats, waar alle deelnemers gezamenlijk het Harlinger Sambafestival afsloten. Met andere woorden, de organiserende Harlinger slagwerkgroepen Slaanderij fan Harlingen, Zeeslag uit Harlingen en de Stichting Visserijdagen Harlingen kunnen terugkijken een meer dan geslaagde tweede editie van het grootste Sambafestival van het Noorden. Afgelopen zaterdag vond dit muzikale feest plaats in het centrum van Harlingen en op de Open Dag in de Nieuwe Vissershaven in het kader van de 59e editie van de Harlinger Visserijdagen.

In het centrum waren diverse speellocaties aangemerkt, waar de bands per toerbeurt speelden.  Er kon genoten worden van muziek en shows van ruim 140 trommelaars, die op een brede variatie aan trommels speelden, waaronder prachtige houten exemplaren. Naast de bands waren er ook vier Sambadanseressen en  capoeiradansers die demonstraties van de Braziliaanse ´vechtdans´ lieten zien. Op de Nieuwe Vissershaven gaf een salsadansschool demonstraties en workshops. Bovendien was daar een steelband te horen.

Inmiddels is het vrijwel 100 procent zeker dat er ook een derde editie van het muziekspektakel zal komen. De bands waren zo positief, dat ze zich al weer hebben aangemeld voor 2019. Bovendien staat er nog een aantal sambabands op het lijstje van de organisatie die ze ook graag een keertje aan het publiek in Harlingen willen presenteren. Oftewel … voor herhaling vatbaar.