sambafestival 2023

5e Sambafestival Visserijdagen 2023 meer dan fantastisch!

 

De vijfde editie van het Sambafestival was een daverend succes. Voor deze editie waren er maar liefst zeven topbands naar Harlingen afgereisd.

 

Bam percussie, Almondegas, Dale Cana, Batala, Xamme Ramme, De Bommeleros en Unidos d’Alcmaria) Zonder alle andere bands van voorgaande edities te kort te doen was dit echt een super line up.  Voor deze bands hadden we zeven speelplekken gemaakt van de Willemshaven tot aan t’Skutsje, je zou kunnen zeggen dat de Samba de haven met de stad verbond.

 

Om klokslag 12.00 uur was het dan zover de tropische klanken van trommels klonken door de stad het feest was begonnen. Prachtige optredens, mooie danseressen en veel interactie met het in grote getale publiek en de stralende zon brachten sfeer en feest in de stad.  De grand finale om half vijf was echt de kers op de taart van dit festival.  Daarvoor zat trouwens nog een optreden van Batala die al spelend over de Voorstraat naar de Grote Bredeplaats liep.

 

Na een korte voorstel ronde van alle bands, waarbij ze een klein stukje speelden was tijd voor het samen spelen van een samba reggae ritme dus met 150 sambatisten te gelijk. Spectaculair en indrukwekkend waren dan ook de reacties. Zeer tevreden gingen de bands na een lange dag weer huiswaarts en de meeste moesten ver.  Tijdens dat vertrek hadden ze een ding gemeen, de hoop om weer gauw in Harlingen tijdens de volgende Visserijdagen te mogen spelen. En terecht want voor hen is dit het hoogtepunt van het jaar.