sambafestival

Sambafestival 2019 De bands

Caramba! is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba! uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter!!

Capoeira School Semente – Haarlem Capoeira is ontstaan in Brazilië in een tijd van slavernij en slaven- handel. De strijd om fysieke en mentale vrijheid zijn één van de fundamenten binnen de Capoeira en binnen Capoeira School Semente. Evenals het bewegen, de muziek, de cultuur en strategie.

DALE CAÑA IS EEN VROLIJKE EN EIGENZINNIGE SAMBAPERCUSSIEBAND

Met meer dan 25 leden uit Oss en ruime omstreken. Sinds 2004 brengen wij vrolijke sambaklanken met een eigen sausje ten gehore. We hebben hier ontzettend veel lol in en dat is ook precies het gevoel dat we over willen dragen aan het publiek. En publiek hebben we in alle soorten en maten. We staan op bedrijfsfeesten en festivals, in het binnen- en buitenland.

El Niño zijn twintig getalenteerde percussionisten uit Tilburg die zich al meer dan 17 jaar onderscheiden door hun enthousiasme en gevarieerde repertoire geïnspireerd op Braziliaanse ritmes. Met el Niño wordt uw evenement een onvergetelijk feestje!

Bateria Unidos d’Alcmaria

De Braziliaanse percussiegroep uit Alkmaar

Sinds november 2004 staat de Bateria Unidos d’Alcmaria garant voor swingende en vrolijke optredens.
De groep bestaat uit enthousiaste mensen die met veel plezier muziek maken en dit ook zo uitstralen.

Het opzwepende ritme van de samba zorgt voor veel energie en zal ongetwijfeld de zon doen schijnen waar men ons ziet en hoort.

Sambaband Las Regaderas Wij zijn een sambaband die staat voor strakke ritmes, muzikaliteit en vooral veel plezier! Braziliaanse Samba, daar worden wij blij van. Zowel voor Batucada als Reggae draaien wij onze handen niet om.

Ipanema Entertainment “Als Braziliaanse weet ik als geen ander hoe ik mijn land goed moet vertegenwoordigen. Ik heb mijn bureau vernoemd naar één van de mooiste en populairste stranden van Brazilië. Ipanema beach is de inspiratie voor wat mijn bureau moet uitstralen: het typische Rio gevoel! Swingende muziek en prachtige goudgebruinde danseressen. Ik ben dan ook perfectionistisch bij het selecteren van de dames. Zij moeten het totale pakket hebben; een mooi exotisch uiterlijk en goede dans skills. Zij moeten The girl from Ipanema zijn”.

Gruno’s Postharmonie Steelband Groningen

Ons repertoire bestaat uit traditionele soca- en calypsomuziek afgewisseld met voornamelijk pop-, latin- en reggaenummers. In 2016 heeft Gruno’s Postharmonie Steelband o.a. een optreden verzorgt tijdens het Noorderzon festival in Groningen en Delfsail in Delfzijl. (te zien en te horen op het haventerrein bij de Visafslag)

Salsa Romos  Wij brengen Cuba naar je toe! Dit mooie land staat bekend om zijn temperament en passie. Dit komt ten volle tot uitdrukking in deze, van oudsher, Cubaanse dans. De muziek sluit hier naadloos bij aan met duidelijk herkenbare ritmes en voordat je het weet swing je mee en ben je verloren op onze intensieve, maar vooral gezellige lesavonden. Vol op genieten dus!!! (hoofdpodium Grote Bredeplaats)

Samba band Douane Harmonie Nederland De drumband treedt zowel met de harmonie op als ook zelfstandig als slagwerk/percussie ensemble. Er is als slagwerkgroep/percussie-ensemble een breed repertoire voorhanden, waarbij zeker ook het “entertainment-gehalte” belangrijk is. Een goede wisselwerking met het publiek staat daarbij centraal. Daarnaast treedt de drumband op als samba-band met de daarbij behorende originele slagwerkinstrumenten.

Afslag Sneek Een dynamische slagwerkgroep bestaande uit 10 slagwerkers, die door middel van een afwisselend repertoire en een grote verzameling instrumenten het publiek een adembenemende ervaring bezorgt.

Gils Geweld, muzikaal geweld… In een tijd waarin zinloos geweld aan de orde van de dag lijkt te zijn, laten 24 slagwerkliefhebbers (stand mei 2018) onder de enthousiaste leiding van Mark van Tilborg zien dat geweld zeker niet zinloos hoeft te zijn!