sambafestival

Sambafestival 2023 De bands

Almondegas

Wij zijn 22 slagwerkers met elk minimaal 25 jaar semiprofessionele ervaring in binnen en buitenland. U herkent ons aan Braziliaanse Samba, uniek slagwerk en aanstekelijke interactie met publiek!

Batala Netherlands 

is een internationale samba reggae Percussie Familie.
De muziek en de ritmes worden gecomponeerd in Salvador de Bahia in het noordoosten van Brazilië.
De naam Batala is een combinatie van de uitdrukking “bateu lá” wat betekent “het raken” in het Portugees en Obatalá (Oxalá), de Candomblé-godheid die de vader is van de 9 Orixas en van de gehele mensheid. Batala Netherlands is de Braziliaanse percussie band van Tilburg.

 

DALE CAÑA

IS EEN VROLIJKE EN EIGENZINNIGE SAMBAPERCUSSIEBAND

Met meer dan 25 leden uit Oss en ruime omstreken. Sinds 2004 brengen wij vrolijke sambaklanken met een eigen sausje ten gehore. We hebben hier ontzettend veel lol in en dat is ook precies het gevoel dat we over willen dragen aan het publiek. En publiek hebben we in alle soorten en maten. We staan op bedrijfsfeesten en festivals, in het binnen- en buitenland.

BaM percussie 

O.l.v. Reinaldo Gaia, Braziliaan in hart en nieren, zullen deze swingende trommelaars u met de surdo. BaM percussie komt uit Sneek · Joure · Heerenveen

Bateria Unidos d’Alcmaria

De Braziliaanse percussiegroep uit Alkmaar

Sinds november 2004 staat de Bateria Unidos d’Alcmaria garant voor swingende en vrolijke optredens.
De groep bestaat uit enthousiaste mensen die met veel plezier muziek maken en dit ook zo uitstralen.

Het opzwepende ritme van de samba zorgt voor veel energie en zal ongetwijfeld de zon doen schijnen waar men ons ziet en hoort.

Xamme Ramme 

XammeRamme; Energie, Explosie en show, in 1 woord samengevat! Tijdens optredens brengen wij een verrassende mix van muziek. dans en show, waardoor je als toeschouwer gegarandeerd geniet en wordt verrast.

3 belangrijke tips om je oren gezond te houden

 

1. Draag oordoppen
Bij muziekevenementen is het geluidsniveau meestal hoger dan 80 dB. Daarom is het verstandig om oordoppen met muziekfilter te dragen omdat naarmate je langer blootgesteld wordt aan versterkte muziek, de kans op gehoorschade toeneemt. Op deze manier hoor je de muziek nog steeds goed, kun je makkelijker communiceren met je vrienden, ben je minder moe na afloop en bescherm je ook nog je gehoor.
2. Bewaar afstand . Als je 2 meter afstand van de boxen kunt bewaren scheelt dat al zo’n 10dB!
3. Zoek af en toe een rustigere plek op om je oren een pauze te geven. Zo kunnen je oren – en jijzelf – even bijkomen en blijf je langer in vorm om alles tot het einde optimaal te kunnen beleven.