sambafestival

Sambafestival 2018 De bands

Caramba! is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba! uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter!!

Capoeira School Semente – Haarlem Capoeira is ontstaan in Brazilië in een tijd van slavernij en slaven- handel. De strijd om fysieke en mentale vrijheid zijn één van de fundamenten binnen de Capoeira en binnen Capoeira School Semente. Evenals het bewegen, de muziek, de cultuur en strategie.

entusiasta bateria de samba (samba-groep) uit Nederland.

Opgericht in het jaar 2000.

entusiasta bestaat uit 3 afdelingen: Primeira uit Maastricht, Segunda uit Middelburg en Terceira uit Utrecht.

entusiasta speelt samba-muziek en is gespecialiseerd in de batucada-stijl.

West Percussion: een groep dol enthousiaste slagwerkers die met uitdagende en opzwepende ritmes elk optreden tot een zomers feestje maken.

Creativiteit uit zich in het zelf schrijven van samba’s, waarmee wij ons onderscheiden. Zo creëren we een unieke sound, waarmee we menig publiek weten te boeien.

Ook met niet alledaagse voorwerpen maken wij muziek. Wij zijn van alle markten thuis. Je kunt ons onder andere boeken voor evenementen, bedrijfsfeesten en trouwfeestjes . Wij zorgen voor een vrolijke sfeer!

Bateria Unidos d’Alcmaria

De Braziliaanse percussiegroep uit Alkmaar

Sinds november 2004 staat de Bateria Unidos d’Alcmaria garant voor swingende en vrolijke optredens.
De groep bestaat uit enthousiaste mensen die met veel plezier muziek maken en dit ook zo uitstralen.

Het opzwepende ritme van de samba zorgt voor veel energie en zal ongetwijfeld de zon doen schijnen waar men ons ziet en hoort.

Batala is een internationale samba reggae Percussie Familie.
De muziek en de ritmes worden gecomponeerd in Salvador de Bahia in het noordoosten van Brazilië.
De naam Batala is een combinatie van de uitdrukking “bateu lá” wat betekent “het raken” in het Portugees en Obatalá (Oxalá), de Candomblé-godheid die de vader is van de 9 Orixas en van de gehele mensheid.

Ipanema Entertainment “Als Braziliaanse weet ik als geen ander hoe ik mijn land goed moet vertegenwoordigen. Ik heb mijn bureau vernoemd naar één van de mooiste en populairste stranden van Brazilië. Ipanema beach is de inspiratie voor wat mijn bureau moet uitstralen: het typische Rio gevoel! Swingende muziek en prachtige goudgebruinde danseressen. Ik ben dan ook perfectionistisch bij het selecteren van de dames. Zij moeten het totale pakket hebben; een mooi exotisch uiterlijk en goede dans skills. Zij moeten The girl from Ipanema zijn”.

Gruno’s Postharmonie Steelband Groningen

Ons repertoire bestaat uit traditionele soca- en calypsomuziek afgewisseld met voornamelijk pop-, latin- en reggaenummers. In 2016 heeft Gruno’s Postharmonie Steelband o.a. een optreden verzorgt tijdens het Noorderzon festival in Groningen en Delfsail in Delfzijl. (te zien en te horen op het haventerrein bij de Visafslag)

Salsa Romos  Wij brengen Cuba naar je toe! Dit mooie land staat bekend om zijn temperament en passie. Dit komt ten volle tot uitdrukking in deze, van oudsher, Cubaanse dans. De muziek sluit hier naadloos bij aan met duidelijk herkenbare ritmes en voordat je het weet swing je mee en ben je verloren op onze intensieve, maar vooral gezellige lesavonden. Vol op genieten dus!!! (hoofdpodium Grote Bredeplaats)

¡mpulsão! is in 2011 ontstaan uit Mata Cabra. Anki, Caroline, Hilde, Marlous, Paul en Susanne hebben daar hun maracaturoots liggen.

“De maracatu, die speel je met passie voor dit soort percussie. En dat brengen we graag over op ons publiek.” Het doel is de luisteraar verrassen. “Dat kan een toevallige voorbijganger op een braderie zijn, een ervaren toehoorder op een straatfestival of een enthousiaste liefhebber die ons uitnodigt een opening of bedrijfsfeest op te luisteren. ” ¡mpulsão! speelt altijd met overgave en creëert daarmee een oorverdovende samenhorigheid. Of het publiek elkaar kent, of niet

Samba band Douane Harmonie Nederland De drumband treedt zowel met de harmonie op als ook zelfstandig als slagwerk/percussie ensemble. Er is als slagwerkgroep/percussie-ensemble een breed repertoire voorhanden, waarbij zeker ook het “entertainment-gehalte” belangrijk is. Een goede wisselwerking met het publiek staat daarbij centraal. Daarnaast treedt de drumband op als samba-band met de daarbij behorende originele slagwerkinstrumenten.