Visserijdagennieuws deel1

Visserijdagennieuws

 

In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur van deze stichting van deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente.

Hieronder alvast een greep uit wat u deze dagen kunt verwachten.

 

Wie heeft de mooist versierde straat?

Een eigenlijk niet meer weg te denken onderdeel van de jaarlijkse Visserijdagen.

In het verre verleden, zag je door de hele stad in diverse straten dat bewoners hun eigen tuin, al dan niet in samenwerking met buren, versierden met o.a. vlagjes, netten en vissen.

Om daar wat meer eenheid in te krijgen worden bewoners sinds enige jaren uitgedaagd om hun straat of buurt dusdanig te versieren dat die in de prijzen valt. En die wil is er, gezien het feit dat het voor sommige straat- of buurtbewoners al een echte competitie is geworden.

Aan het versieren van uw straat of buurt zijn geen regels verbonden. Zaak is wel, de verkeersveiligheid mag niet in het geding komen.

Wordt het dit jaar een eigen thema, of een vrolijk versierde straat? De keus is aan u.

Alsnog zin om mee te doen? Meld je dan snel aan via info@visserijdagenharlingen.nl.

Op dinsdagmiddag 29 augustus gaat de jury op pad om te bepalen welke straat op woensdag

30 augustus de prijs in ontvangst mag nemen, direct na de officiële opening van de Visserijdagen op de Grote Bredeplaats. De winnende straat wint een VIP-arrangement tijdens de Vlootschouw op de Regina Andrea.

 

 

Woensdag 30 augustus

 

Opening 62ste Visserijdagen

De opening van de 62e Visserijdagen is om 16.00 uur op het Hoofdpodium op de Grote Bredeplaats. Hoe en in welke vorm is nog een verrassing.

Wat wel zeker is, is  de bekendmaking van de mooiste versierde straat

Vanaf 16.30 uur is het dan tijd voor Peter, Kees, Syb, onze eigen Nico Outhuijse en Sytse oftewel De Kast die nu al meer dan dertig jaar hun succesnummers ten gehore brengen.

Hart van mijn gevoel, Eltse grins foarby, Wonder zonder woorden, In de Wolken, Raak en niet te vergeten In nije dei.

4000 fans zoals eind jaren negentig in het Afas-theater zullen er wel niet komen, maar de organisatie rekent die middag wel op een volle Grote Bredeplaats.

 

Hondendemonstratie op het kaatsveld

Dit jaar geen roofvogelshow, maar een hondendemonstratie door de Koninklijke Luchtmacht.

Het gaat hierbij om een demonstratie met bewakings- en speurhonden die elk voor zich getraind zijn in hun eigen discipline onder begeleiding van ervaren instructeurs.

De bewakingshond kennen we als degene die een dief staande weet te houden. Voordeel bij deze demonstratie is wel dat de “dief” hiervoor een speciaal pak aan heeft dat tegen de bijtgrage bek van de hond bestand is.

De speurhond daarentegen wordt tegenwoordig veel vaker ingezet bij het opsporen van verdovende middelen die steeds vaker heel creatief verpakt zijn. Wij raden u dan ook aan niets verdovends mee te nemen, want de honden weten u al ruikend te vinden.

De aanvang van de show is om 19.00 uur op het terrein van de kaatsvereniging Eendracht aan de Noordooster Singel. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus kom op tijd.

 

Harlinger feestavond

Ooit begonnen als Harlinger avond in het voormalige Trebol, gevolgd door een Hollandse avond

op de Grote Bredeplaats. En wat is er dan mis om er een mix van te maken in de vorm van

een Harlinger feestavond.

Om 20.00 uur barst het feest los o.l.v. de Hubert Heeringaband en diverse Harlinger artiesten.

Onder andere Dirk Kracht, Ronnie ‘Op Sien Plaats’ van der Plaats, ‘Winston’ met Hans en Renkse, Hans ‘Nickelzon’ de Boer’ en natuurlijk de Wiebe van Dijk Superband met good old Wiebe himself.

Natuurlijk zijn we benieuwd of er ook nieuw Harlinger talent is, dat zich heeft aangemeld voor een op treden met de Hubert Heeringaband.

Hubert Heeringa is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde multi-instrumentalisten van dit moment. Bekend van het begeleiden van bijna alle Nederlandse artiesten en Beste Zangers.

De presentatie is in handen van Raynaud Ritsma, zanger van de bekende Friese band Vangrail.

Genoeg ingrediënten om er die woensdagavond een waar muziekspektakel van te maken.

 

Voorverkoop toegangskaarten

Wilt u naar het optreden van het Douaneorkest in het Entrepotgebouw en/of het kindercircus Salto (De Jetting, naast De Batting) dan kunt u hiervoor kaartjes à 5 euro per stuk kopen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV) aan de Grote Bredeplaats.

Het douaneorkest is op donderdag 31 augustus en begint om 19.30 uur. Het kindercircus is op vrijdag 1 september met twee voorstellingen, t.w. 09.30 en 11.00 uur.