Visserijdagennieuws deel2

Visserijdagennieuws deel 2

 

Donderdag 31 augustus

 

Harlinger Klompzeilwedstrijd

Gelukkig weer terug in het programma. En de oudere lezers herinneren zich nog vast wel het liedje van zangeres Mieke over een klomp met een zeiltje en een jochie zo klein.

Voor de jeugd is het in elk geval een waar spektakel en bij voldoende deelname en de juiste hoeveelheid wind is het een kleurrijk geheel in de Zuid Oostersingel, nabij de Kerkpoortsbrug,

De start is in elk geval om 14.00 uur en nu maar afwachten wie die middag de snelste klomp heeft.

Wellicht is er nog een plekje vrij, maar om dat zeker te weten is het handig hierover eerst nog even contact op te nemen via info@visserijdagenharlingen.nl

 

Jazz bij Anton Wachter en ‘t Skûtsje

Terwijl de jeugd zich vermaakt bij het Klompzeilen of de kermis, is er op deze donderdag – naast de braderie – ook aan de jazzliefhebbers gedacht.

Want op beide locaties zijn er vanaf 14.00 uur afwisselende optredens door The Jazzmob, Blue Gate, Laura Kooistra & Band en Acustino.

Variatie genoeg en ongetwijfeld herkenbaar voor degenen die regelmatig de jazzconcerten in onze stad bezoeken zullen zeker aanwezig zijn.

 

Kinderbraderie en straattekenen

De Visserijdagen is ook een feest voor kinderen want die kunnen op donderdag 31 augustus vanaf 15.00 uur hun spaarpot spekken op de dan te houden kinderbraderie op de Kleine Bredeplaats.

Dus heb je genoeg leuke spulletjes om te verkopen geef je dan vooraf op bij Kamsma schoenen.

Dan krijg je een plekje aangewezen en met behulp van mamma, pappa of grote broer of zus

moet dat een leuke middag worden.

En heb je geen zin om te verkopen, misschien win je dan wel een prijs bij het straattekenen

dat in dezelfde straat gehouden wordt. Aanmelden bij de organisatie of de speelgoedwinkel

Top1Toys op de Voorstraat.

 

Het Douaneorkest met Emma Kok en Phil Bee

Goede wijn behoeft geen krans, maar als je toch een orkest met een krans wil eren, dan is dat wel het Douaneorkest o.l.v. Björn Bus.

Al enige jaren zijn ze te gast op de Visserijdagen en met succes. Want elk jaar weet dit semi-overheidsorkest, dat in 1955 werd opgericht het publiek aan zich te binden.

Het orkest beschikt over 55 muzikanten en 15 slagwerkers, geeft jaarlijks meer dan twintig concerten in binnen- en buitenland.

Dat ze niet voor één gat te vangen zijn bewijst wel hun veelzijdig genre, dat elk jaar weer anders is, naast de meer traditionele nummers.

Voor dit jaar is gekozen voor wat meer jazz en blues dat vocaal ondersteund gaat worden door niemand minder dan Emma Kok en Phil Bee.

Emma is 15 jaar, komt uit Kerkrade en werd onlangs winnaar van de Voice Kids en de Ministars.

Eerder deze maand was zij ook te gast bij de beroemde Vrijthofconcerten van André Rieu, waar ze het nummer Voilà van Barbara Pravi ten gehore bracht.

Dit Franse chanson heeft voor Emma ook een persoonlijke boodschap. “Voilà gaat eigenlijk erom dat je gehoord wilt worden. Kijk naar mij, luister naar mij. Dat wil ik graag met mijn ziekte, omdat die zeldzaam en onbekend is”, aldus Emma, die in januari a.s. met André op wereldtournee gaat door Europa, Bahrein en Zuid-Amerika.

De tweede gastzanger is Phil Bee (Philippe Bastiaans), inmiddels 62 jaar jong, geboren in Jemappes (Belgie) en nu woonachtig in Margraten (Zuid-Limburg).

Na zijn tenniscarrière en autocoureur begon hij pas in de jaren negentig met zingen en niet zonder succes richtte hij zijn eerste band op.

Zo won hij in 2021 de Voice Senior en maakt hij sinds die tijd ook deel uit als leadzanger van de Jan Akkermanband. Blues en soul met eigen gitaarbegeleiding is zijn sterkste kant.

Smaakmakers te over voor weer een heerlijke muzikale avond in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven. Aanvang 19.30 uur en vanaf nu zijn toegangskaarten voor 5 euro te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV) op de Grote Bredeplaats.

 

Voorverkoop toegangskaarten

Wilt u naar kindercircus Salto (De Jetting, naast De Batting) dan kunt u hiervoor kaartjes à 5 euro per stuk kopen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV) aan de Grote Bredeplaats.

Het kindercircus is op vrijdag 1 september met twee voorstellingen, t.w. 09.30 en 11.00 uur.