kinderbraderie Politiekaatsen Visserijloop

kinderbraderie Politiekaatsen Visserijloop

Veel lopers verwacht op nieuw parcours Visserijdagenloop

 

Op woensdag 30 augustus organiseert SV Friesland  voor de 36ste keer de Visserijdagenloop met start en finish bij FC Harlingen aan de Vierkantsdijk.

Anita en Jan van der Wal hebben voor dit jaar een nieuw parcours uitgezet via Kimswerd, Arum , Achlum en over rustige landwegen.

Mede daardoor worden er dit jaar een recordaantal deelnemers verwacht.

Om 19.00 uur wordt er gezamenlijk gestart en onderweg zijn er verkeersregelaars.

De deelnemers hebben de keus uit drie afstanden, te weten de 5, 10 of 16 km.

De start en finish zijn gepland dicht bij de kantine van de FC Harlingen, Oosterparkweg 8, 8862 BA Harlingen. Hier is ook de eindverzorging en worden de lopers warme bouillon en een flesje bronwater en banaan aangeboden door Jumbo Harlingen en spekjes van Frisia.

Onderweg zijn er ook twee waterposten.  Bij de finish staan ook marathonklokken en worden de nummers en tijden handmatig genoteerd voor de uitslagenlijst die meteen  op www.svfriesland.nl/uitslagen komt te staan.

Inschrijven kan tot er met woensdagmorgen via  www.svfriesland.nl/evenementen.nl en voor de start in de kantine vanaf 17.30 uur van de FC Harlingen. Wie een medaille wil kan die bij de aanmelding bestellen en deze wordt na de finish uitgereikt. Waardevolle spullen worden in bewaring genomen, verkleden en douchen kan bij de FC Harlingen.

Benieuwd naar de routes?

Kijk dan voor de 5 km op: https://afstandmeten.nl/index.php?id=3468350,

voor de 10 op https://afstandmeten.nl/index.php?id=3468465

en voor de 16 km op https://afstandmeten.nl/index.php?id=3468470

 

 

Politiekaatsen gaat niet door

 

Niet vanwege de weersomstandigheden, maar er hebben zich te weinig parturen opgegeven om er een volledige kaatspartij van te maken.

Hoewel het politiekaatsen een op zichzelf staande activiteit is, is het jarenlang op de eerste dag van de Visserijdagen de aftrap geweest en hoorde dit er gewoon bij.

Ronduit jammer, aldus organisator Broer de Jong in een eerste reactie. Heb alles in het werk gesteld om toch voldoende parturen te krijgen, maar het heeft niet zo mogen zijn.

Komt daarmee een einde aan het politiekaatsen in Harlingen?

Het antwoord daarop was nee. De volgende visserijdagen vallen buiten de vakantieperiode en dat biedt dan wel perspectief om met drie perken er weer een sfeervol evenement van te maken,

 

 

Tijdstip kinderbraderie vervroegd

Zoals bekend wordt deze op donderdag 31 augustus op de Kleine Bredeplaats gehouden.

Niet zoals eerder gemeld van 15.00 tot 17.00 uur, maar van 13.00 tot 17.00 uur.

Zin om mee te doen, stuur een mail naar harlingen@kamsmaschoenen.nl met je naam, adres en telefoonnummer. Vanaf 12:15 uur kun je die dag komen om je plek gereed te maken.

Op dinsdag/woensdag voor de Kinderbraderie ontvang je een mail met verder informatie.

Tijdens de kinderbraderie is er ook nog straattekenen in dezelfde straat. Nadere informatie daarover is te verkrijgen bij speelgoedwinkel Top1Toys op de Voorstraat.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.