Klompzeil je mee

Klompzeil je mee

Visserijdagen 2023: Klompzeil je mee op donderdag 31 augustus?

Op donderdag 31 augustus start om 14.00 uur een nieuwe editie van het Harlinger Klompzeilen. De ‘arena’ is zoals gebruikelijk de Zuidoostersingel en het wordt ongetwijfeld weer een kleurrijk spektakel.

Ben je zeven jaar of ouder en wil je mee klompzeilen?

Geef je dan op via klompzeilen@visserijdagenharlingen.nl. Heb je nog geen klomp? Dan is er voor 15 euro een bouwpakket te koop. Deze pakketten kunnen via hetzelfde emailadres worden besteld en op 8 juli tussen 10 en 12 uur worden opgehaald bij Nieuw Zuid (Prinses Irenestraat 2 in Harlingen). Op 15 juli is er tussen 10 en 12 uur op dezelfde locatie een vragenuurtje over de bouw van de klompzeilbootjes.

 

Harlinger Klompzeilen

Het klompzeilen vindt zoals gezegd plaats op donderdag 31 augustus vanaf 14.00 uur en inzet is het kampioenschap Harlinger Klompzeilen. Er wordt gezeild in verschillende klassen waaronder een voor kinderen van de basisscholen en brugklassen vanaf 7 t/m 12 jaar. In deze groep kun je alleen meezeilen met een Harlinger Zeilklomp. Dit is een zeilklomp die volgens de bouwtekening bij het bouwpakket is gebouwd. Alle klompen in deze klassen moeten dezelfde maten hebben.

 

Er is ook een vrije klasse. Daarin kan iedere scheepsbouwer vanaf 7 jaar tot oud met zijn eigen klompontwerp meezeilen. De zeilklomp hoeft niet aan de officiële maten te voldoen, dus bijvoorbeeld een hogere mast of een groter zeil is toegestaan.

 

Aarzel niet en geef je op!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.