Klompzeilen, jij doet toch ook mee?

Klompzeilen, jij doet toch ook mee?

Ook dit jaar weer in het programma en wel op donderdag 29 augustus.

De oudere lezers herinneren zich nog vast wel het liedje van zangeres Mieke over een klomp met een zeiltje en een jochie zo klein. Voor de jeugd, maar ook voor de wat oudere deelnemers, is het in elk geval een waar spektakel en bij voldoende deelname en de juiste hoeveelheid wind is het een kleurrijk geheel in de Zuid Oostersingel, nabij de Kerkpoortsbrug,

De start is om 14.00 uur en nu maar afwachten wie dit jaar de snelste klomp heeft. Zo ging vorig jaar in de Vrije klasse de eerste prijs naar good old Derk van Dieren. Een oude rot in het vak met twintig jaar ervaring. Dat kon de 7-jarige Tein Siderius niet zeggen. Integendeel, hij deed voor de eerste keer mee, maar won gelijk de eerste en de wisselprijs in de Harlinger klasse. Dus het kan niet anders dan hij en ook Derk dit jaar weer van de partij zijn.

Voorwaarden tot deelname
Ben je 7 jaar of ouder en wil je die middag meedoen? Meld je dan gratis aan via klompzeilen@visserijdagenharlingen.nl met vermelding van de klasse waarin jij wilt deelnemen.

Ophaaldag en vragenuurtje
Nu kan het zijn dat je voor de eerste keer meedoet en geen klomp met een zeiltje hebt. Geen probleem want voor 15 euro kun je een bouwpakket aanschaffen. Dat kun je op 22 juni a.s. ophalen en met de pin betalen tussen 10 en 12 uur in Nieuw Zuid, Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Maar er is ook een vragenuurtje en wel op 29 juni a.s., eveneens tussen 10 en 12 uur op hetzelfde adres.

Twee klassen
Er wordt gezeild in twee klassen. Voor de jeugd is dat de Eenheidsklasse (Harlinger klasse) voor kinderen tot en met het laatste jaar van de basisschool en De Open klasse is voor iedereen oftewel de Vrije klasse klompen.

 

De aanvang van dit spektakel is om 14.00 uur en de organisatie hoopt op nog meer deelname dan vorig jaar.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.