Visserijdagennieuws 2024 – Week 21

Visserijdagennieuws 2024 – Week 21

Door Laurens Posthumus

 In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden. Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente. Hieronder alvast een greep uit wat u kunt  verwachten.

 

Visserijdagen 2024: vijf dagen lang een feestje.
Ja, u leest het goed, de 63ste editie duurt maar liefst vijf dagen in plaats van de gebruikelijke vier. Als kers op de taart volgt dan voor het eerst dit jaar de zondag, met de kermis op de Schritsen, twee gevulde podia activiteiten in de binnenstad en op de Willemshaven tal van activiteiten voor jong en oud. Met andere woorden, nog mooier dan vorig jaar.

Wie heeft dit jaar de mooist versierde straat?
We doen nogmaals een oproep om dit jaar uw straat extra te versieren. Daar is ook alle reden toe omdat dit jaar voor het eerst er maar liefst vijf Visserijdagen zijn. Reden genoeg om de vlaggetjes en alles wat maar met de visserij te maken heeft in uw straat op te hangen. In het verre verleden, zag je door de hele stad in diverse straten dat bewoners hun eigen tuin, al dan niet in samenwerking met buren, versierden met o.a. vlagjes, netten en vissen. Om daar wat meer eenheid in te krijgen worden bewoners sinds enige jaren uitgedaagd om hun straat of buurt dusdanig te versieren dat die in de prijzen valt. En die wil is er, gezien het feit dat het voor sommige straat- of buurtbewoners al een echte competitie is geworden. Zo werd in 2019 de Aeluwelaan de grote winnaar. In 2022 ging de hoofdprijs naar de Kerkstraat. Geen onbekende, want ook in 2018 waren zij de terechte winnaar. Hadden in 2019 zich zeven straten aangemeld, in 2023 waren dat er tien met daarbij de Singelstraat als nieuwkomer, maar ook winnaar. Het aantal deelnemende straten zit dus in de lift en het bestuur verwacht dat nu de komende Visserijdagen maar liefst vijf dagen duren dit aantal nog vele keren groter zal zijn dan vorig jaar. Aan het versieren van uw straat of buurt zijn geen regels verbonden. Zaak is wel, de verkeersveiligheid mag niet in het geding komen. Wordt het dit jaar weer een eigen thema, of een vrolijk versierde straat die in het teken staat van de visserijdagen? De keus is aan u. Wint uw straat? Dan krijgt u van ons een VIP-arrangement aangeboden op de Regina Andrea tijdens de op zaterdag 31 augustus te houden vlootschouw. Stel ons niet teleur en doe mee. Aanmelden kan vanaf nu op info@visserijdagenharlingen.nl.

Op dinsdagmiddag 27 augustus gaat de jury op pad om te bepalen welke straat dit jaar met de eer gaat strijken. De bekendmaking daarvan is direct na de opening van de Visserijdagen op woensdag 28 augustus rond de klok van vier uur op de Grote Bredeplaats.

Pubquiz in het Entrepotgebouw
Altijd al zin gehad om mee te doen met een pubquiz? Dat kan dit jaar tijdens de 63e editie van de visserijdagen en wel op vrijdag 30 augustus in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven. Een ruim twee uur durende interactieve show neemt je mee in een avond vol entertainment, spanning en gezelligheid. Een Pubquiz die je niet mag en wilt missen! De quiz staat onder leiding van een live presentator. Natuurlijk mogen de muziek en de Harlinger ronde niet ontbreken en kan je door het hilarische pauzespel extra punten verdienen!

Het is vanaf nu mogelijk om een teamticket te kopen via onze website www.visserijdagenharlingen.nl/winkel De kosten voor een ticket bedragen €25,- per team dat maximaal uit vijf personen mag bestaan. Omgerekend is dat slechts 5 euro per deelnemer. Zin om mee te doen, meldt je dan als team snel aan want er is slechts plaats voor 40 teams en vol is vol. De inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur is de start.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.