Wie heeft dit jaar de mooist versierde straat?

Wie heeft dit jaar de mooist versierde straat?

Een eigenlijk niet meer weg te denken onderdeel van de jaarlijkse Visserijdagen. In het verre verleden, zag je door de hele stad in diverse straten dat bewoners hun eigen tuin, al dan niet in samenwerking met buren, versierden met o.a. vlagjes, netten en vissen. Om daar wat meer eenheid in te krijgen worden bewoners sinds enige jaren uitgedaagd om hun straat of buurt dusdanig te versieren dat die in de prijzen valt. En die wil is er, gezien het feit dat het voor sommige straat- of buurtbewoners al een echte competitie is geworden.

Zo werd in 2019 de Aeluwelaan de grote winnaar. In 2022 ging de hoofdprijs naar de Kerkstraat. Geen onbekende, want ook in 2018 waren zij de terechte winnaar. Hadden in 2019 zich zeven straten aangemeld, in 2023 waren dat er tien met daarbij de Singelstraat als nieuwkomer, maar ook winnaar. Het aantal deelnemende straten zit dus in de lift en het bestuur verwacht dat dit aantal door zal groeien naar 15 straten of misschien meer.

Aan het versieren van uw straat of buurt zijn geen regels verbonden. Zaak is wel, de verkeersveiligheid mag niet in het geding komen. Wordt het dit jaar weer een eigen thema, of een vrolijk versierde straat die in het teken staat van de visserijdagen? De keus is aan u.

Wint uw straat? Dan krijgt u van ons een VIP-arrangement aangeboden op de Regina Andrea tijdens de op zaterdag 31 augustus te houden vlootschouw. Stel ons niet teleur en doe mee. Aanmelden kan vanaf nu op info@visserijdagenharlingen.nl.

Op dinsdagmiddag 27 augustus gaat de jury op pad om te bepalen welke straat dit jaar met de eer gaat strijken. De bekendmaking daarvan is direct na de opening van de Visserijdagen op woensdag 28 augustus rond de klok van vier uur op de Grote Bredeplaats.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.